Yleistä

Tusovka ry perustettiin joulukuussa 1998, kun joukko venäläisestä populaarikulttuurista kiinnostuneita ihmisiä löysi toisensa. Perustava kokous pidettiin Helsingissä Café Engelissä 10.12.1998. Siitä lähtien Tusovka ry on tehnyt venäläistä populaarikulttuuria tunnetuksi Suomessa pääasiassa tuomalla Suomeen bändejä ja elokuvia.

Ison maan populaarikulttuurin kenttä on laaja, ja isoon massaan mahtuu monenlaista. Tusovkan johtoajatus on alusta lähtien ollut, että huonoa ei kannata tuoda. Venäläisyys ei siis ole itseisarvo, vaan koko toiminta alkoi tuntua tarpeelliselta, kun Venäjältä alkoi löytyä niin hienoja ja omaperäisiä bändejä ja muita ryhmiä, että ne oli yksinkertaisesti pakko saada Suomeen. Laatukriteereistä olemme pitäneet edelleenkin kiinni, ja Venäjällä on niin paljon hyviä bändejä jonottamassa Suomeen, ettei laadusta ainakaan vähään aikaan tarvitse tinkiä.

Mikä Tusovka?

Hyvästä ohjelmasta ja hyvistä ihmisistä syntyy myös hyvä henki, tusovka. Tusovka on pietarilaista slangia, eikä sanalle ole suoraa suomennosta. Kun ihmiset kokoontuvat konserttiin, ravintolaan, festareille tai vaikka vain vodkapullon ääreen keittiöön, syntyy tusovka. Elokuvaohjaaja Sasha Bashirov vieraili syksyllä 1999 Tusovkan kokouksessa ja määritteli sanan ylevästi:

”Tusovka on vapaiden ihmisten luovaa kanssakäymistä”.

DJ HAM

Tule mukaan!

Tusovka ry:n toimintaa on tuettu Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Helsingin kaupungin kultturikeskuksen varoista. Toiminta on kaikille avointa, eli jos olet vapaa tai luova, tule mukaan!

Tusovka ry:n toimintaa voit halutessasi tukea maksamalla 10 euron kannatusmaksun Tusovka ry:n pankkitilille:
Sampo 800019-70651379,
IBAN: FI50 8000 1970 6513 79.

Vaikka järjestötoiminta ei kiinnostaisi, voit vallan hyvin olla tusovkalainen. Oikea tusovka nimittäin syntyy yleisöstä ja tärkeimpiä tusovkalaisia ovat ne, jotka käyvät tapahtumissamme ja tuovat sukunsakin mukanaan. Tervetuloa!

Tusovkan hallitus 2020

Puheenjohtaja: Oskar Rajewsky
Varapuheenjohtaja: Denis Voronkov
Sihteeri: Anastasia Yanovskaya
Taloudenhoitaja: Jalmari Auvinen

Hallituksen jäsenet:
Veronika Mikkonen, Anu Suutari, Hamdam Zakirov

Hallituksen varajäsenet:
Henrich Konček, Igor Korolev, Otto Lönn

Yhteystiedot

Epäselvää, kysyttävää, yhteistyöehdotuksia?

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai haluat ehdottaa yhteistyötä, niin lähetä  sähköpostia osoitteeseen: info(at)tusovka.fi tai suoraan puheenjohtajalle: orajewski(at)gmail.com

Tusovka sosiaalisissa medioissa:  facebook.com/Tusovka.fi  ja  vk.com/tusovkafi

Mukaan toimintaan pääsee osallistumalla Tusovkan tapahtumiin. Tervetuloa!

Tusovka somessa